teamwork, cooperation, business-3309829.jpg

Hybride werken! Maar hoe dan?

Na de persconferentie ligt de weg naar kantoor weer open. Sommigen zullen hier heel blij mee zijn en anderen juist niet. Hybride werken ligt voor de hand. Maar hoe zorg je ervoor dat je als bedrijf, als team de juiste keuzes maakt? Wat kan thuis en wat beter op kantoor? Creativiteit en intensief samenwerken floreert het beste op kantoor, waar we ook de meeste verbondenheid creëren. 

Thuiswerken lijkt wel het nieuwe normaal geworden maar het heeft echt ook nadelen. Burn-out ligt op de loer omdat grenzen tussen werk en privé vervagen en niet iedereen daar evengoed mee om kan gaan. Online sessies kosten zoveel energie. Ook is staat de verbinding onderling onder druk. Wij mensen zijn toch sociale wezens… 

Samenwerken na Corona moet dus vooral gaan over welke zaken een collectieve activiteit zijn. Oplossing zit in SAMEN bepalen hoe kantoor en samenwerken ingericht kan worden zodat het is afgestemd op de behoeften en welzijn van het team. Maatwerk gericht op groei, autonomie en verbondenheid (3 kernelementen voor bevlogenheid en motivatie) 

Maak een KEUZE, dus niet blenden (ene helft online en andere helft fysiek aanwezig bij vergadering. Stel samen een matrix op over taken voor het hele team die wenselijk op kantoor zijn en maak een planning. 

Verlies ieders vitaliteit niet uit het oog. Bespreek ieders behoefte (voor concentratie werkt de ene het liefst thuis zonder afleiding, maar een ander met bijvoorbeeld een druk gezin vlucht juist naar kantoor). 

Als de juiste keuzes gemaakt worden en ook worden vastgelegd dan levert dit voor alle partijen alleen maar voordelen op: 

  • Minder kans op stress en burn-out
  • Beter functionerende teams
  • Hogere Vitaliteit, minder verzuim 
  • Meer werkplezier
  • Meer inclusie van nieuwe en kwetsbare medewerkers
  • Hogere creativiteit en prestaties
  • Minder druk op het milieu
  • Niet meer in de file

Wilt u meer uitleg over hoe je die keuzes maakt? Wij hebben een Webinar over Hybride & Vitaal Werken en onze Vitalogen kunnen u helpen bij het maken van een stappenplan tot een succesvol hybride samenwerkingsbeleid. Bel gerust voor vrijblijvende informatie: 06-11149560 of mail Germaine@Vitalogisch.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *